Pages

dinsdag 4 december 2012

Wie past niet in het rijtje?-ronde (6de Kiawazuquiz - 24/11/2012)

We beginnen deze ronde onmiddellijk met de laatste vraag. Die zal namelijk luiden "Welk antwoord hoort niet in het rijtje thuis?". In 8 van de antwoorden uit deze ronde zit een Griekse god verborgen, maar in één van de antwoorden duikt plots een Romeinse snodaard op. Die Romeinse god vragen we als 10de antwoord.

Vraag 1 (Culinair)

Deze Georgische wodka, die sinds 1806 bestaat, wordt uit 100% granen gemaakt en volgens een oud Russisch recept 3-maal gedistilleerd en gefilterd. Voor hun logo grepen de Geörgiërs terug naar Virshan, een oude Perzische naam voor hun land. Die naam betekende 'land van de wolf'. Welk wodka-merk heeft bijgevolg als logo een een huilende wolf bij opkomende maan?

Vraag 2 (Mode)

Jullie zien de Kelly-bag en de Birkin-bag, 2 tassen van een beroemd modehuis dat verder ook zijden sjaaltjes en kleding maakt. Hoe heet dit modehuis waar Jean-Paul Gaulier van 1999 tot 2011 de plak zwaaide?


Vraag 3 (Geschiedenis)

6 juni 1944 kennen we allemaal als D-day, de dag waarop de geallieerden in Normandië een massale aanval of tegenaanval tegen de Duitse bezetters inzetten. De geallieerden landden op 5 verschillende stranden. We geven er 4. Welke stand ontbreekt in het rijtje: Sword, Gold, Omaha of Utah? 

Vraag 4 (Film)

De Amerikaanse versie van Loft was niet de eerste keer dat Erik Van Looy samenwerkte met Hollywoodsterren. In 1999 draaide hij al eens een film met de toen aan lager wal geraakte Mickey Rourke. Kennen jullie nog de titel van die film die lichtjes gebaseerd was op het verhaal van de Belgische moordenaar Freddy Horion?

Vraag 5 (Wetenschap)

Op de foto zien jullie een gebied rond ons zonnestelstel. In dit gebied is de zonnewind de overheersende stroom van deeltjes. Het gezochte gebied wordt begrensd door de heliopauze. Op basis van die informatie moeten jullie met een gerichte gok al dicht bij het antwoord kunnen zitten. Hoe heet dus het aangeduide gebied?



Vraag 6 (Sport)

Deze voormalige Spaanse wielrenner behaalde zijn grootste successen begin deze eeuw toen hij reed voor US Postal en later Liberty Seguros. Hij won driemaal de Vuelta, in 2000, 2003 en 2004. Ook in 2005 was hij aanvankelijk de winnaar en zo zelfs even alleen recordhouder qua aantal Vuelta-overwinningen, maar nadien bleek dat hij tijdens de slottijdrit betrapt werd op EPO. Volgens de laatste berichten zou hij zijn eindzege uit 2005 terugkrijgen, maar zeker is dat nog steeds niet. Hoe heet deze Spaans renner?

Vraag 7 (Varia)

Steeds meer zwembaden zijn uitgerust met een bewakingssysteem dat bestaat uit het combinatie van camera's, software, monitoren en zoemers. Dit systeem redde in Vlaanderen al verschillende drenkelingen van de verdrinkingsdood, maar hoe heet dit systeem?

Vraag 8 (Games)

Op 25 september liep het storm in winkels waar computergames werden verkocht. Het nieuwste deel van World of Warcraft verscheen namelijk die dag. Voor dat 4de deel haalde Blizzard duidelijk de mosterd bij een tekenfilm van Dreamworks die in 2008 verscheen. Tegen welke dieren moet je het in dat nieuwste deel van World of Warcraft dan wel opnemen?

Vraag 9 (Muziek)

Wie horen en zien jullie hier?




Vraag 10 

Wie hoort niet in het rijtje thuis of m.a.w. wie is een Romeinse god/godin?

De antwoorden:

1. Eristoff
2. Hermes
3. Juno Beach
4. Shades
5. Heliosfeer
6. Roberto Heras
7. Poseidon
8. Panda's
9. Apollo 440
10. Juno

0 reacties: