Pages

zaterdag 22 december 2012

I've got the music in me (Gent Quizt - 1 oktober 2012)

Een klassieke themaronde (zoals er nog veel zullen volgen ;-) ): Elk antwoord bevat in dit geval een muziekstijl.

Vraag 1 (Toerisme)

In Poperinge staat een huis dat tijdens de eerste Wereldoorlog dienst deed als ontspanningsoord voor Britse soldaten en tegenwoordig een museum is met tekeningen, schilderijen en foto's gemaakt door artistieke soldaten die daarin het dagelijkse leven achter de frontlinie schetsten. Het museum is vernoemd naar één van de 2 aalmoezeniers die er tijdens WOI werkten. Hoe heet dit Poperingse museum?

Vraag 2 (Aardrijkskunde)

Een korte aardrijkskundevraag: Hoe heet nu weer de stad in het Engelse graafschap Kent waar de Eurostar aan land komt?

Vraag 3 (TV)

Eén van de meest realistische politieseries werd tussen 1981 en 1987 gemaakt door NBC. De agenten waren geen supermannen, maar normale mensen die hard moest werken. Elke aflevering bestond uit meerdere verhaallijnen waarvan sommigen werden afgerond en andere meerdere episodes doorgingen. De afleveringen waren in semidocumentairestijl en de reeks werd overladen met Emmy's. Hoe heette deze reeks met hoofdpersonages als Frank Furillo, vertolkt door Daniel Travanti, en Joyce Davenpont, een rol van Veronica Hamel.

Vraag 4 (Geschiedenis)

Jullie gaan op zoek naar een vrouw die leefde van 1846 tot 1913 en één van de voortreksters was van de vrouwenrechten. In 1888 werd haar de toegang tot het beroep van advocaat ontzegd en daarom richtte zij samen met Isala Van Diest de Belgische Liga van De Vrouwenrechten op. Hoe heette deze eerste vrouw die doctor in de rechten was en ook o.a. streed voor onderwijs voor meisjes?

Vraag 5 (Literatuur)

In deze vraag zoek ik de naam van een subgenre binnen zowel de literatuur als de film. Het zijn verhalen die zich afspelen in de tijd waar stoomkracht nog de primaire bron was, maar ze bevatten wel sciencefiction of fantasie-elementen zoals futuristische uitvindingen, machines en robots. Hoewel de term pas uit de jaren 80 stamt, worden vele werken van bijvoorbeeld Jules Verne of HG Wells tot dit genre gerekend. Graag de Engelstalige naam van dit subgenre?

Vraag 6 (Techniek)

Het 5-deursmodel van Honda dat jullie op het antwoordblad zien staan, is buiten de Benelux gekend als de Honda Fit, maar onder welke naam wordt dit Honda-type als sinds 2002 bij ons verkocht?



Vraag 7 (Sport)

De bokser die ik in deze sportvraag zoek is de enige wereldkampioen bij de zwaargewichten die zijn carrière ongeslagen beëindigde. Hij stierf namelijk bij een vliegtuigongeluk eind 1956. Sinds 1952 was hij al de regerende wereldkampioen. Wat was de volledige naam van deze bokser die ook gekend was als de The Brockton Blockbuster?

Vraag 8 (Film)

Eén van de nieuwe grote namen in Hollywood is een actrice die doorbrak in de Zweedse Millenium-trilogie. Dankzij het wereldwijde successen van die boeken en filmen wist zij ook hoofdrollen te veroveren in o.a. de 2de Sherlock Holmes-film en de Aliens-prequel Prometheus. Hoe heet deze 32-jarige Zweedse?

Vraag 9 (Varia)

De varia-vraag gaat over een afkorting. Waarvoor staat namelijk Aldi, de naam van de welgekende Duitse supermarktketen?

Vraag 10 (Muziek)

De titel van deze megahit graag?


Antwoorden:
1. Talbot House
2. Folkestone
3. Hill Street Blues
4. Marie Popelin
5. Steampunk
6. Honda Jazz
7. Rocky Marciano
8. Noomi Rapace
9. Albrecht Discount
10. Balada

0 reacties: