Pages

donderdag 27 december 2012

Linkronde (Provincie Oost-Vlaanderen - 14 december 2012)

De ronde die we nu gaan spelen is een linkronde. Meteen weten jullie dus ook al de laatste vraag van deze ronde. Die zal luiden: "Wat is de link tussen de vorige 9 antwoorden?" of zelfs nog specifieker "Welke Antwerpenaar die zich bekeerder tot Oost-Vlaming vormt de link tussen de vorige 9 antwoorden?"

Vraag 1 (Actua)

Na The Big Ask en The Big Ask Again lanceerde Nic Balthazar de afgelopen weken weer een actie. Opnieuw nam hij een clip op voor een klimaattop. Ditmaal voor die in net is afgelopen. Welke naam droeg de actie van Nic Balthazar ditmaal?

Vraag 2 (Aardrijkskunde)

We zoeken een dorp in de Oost-Vlaamse denderstreek en tevens een deelgemeente van Wichelen. Veel valt er niet over het dorp te vertellen, behalve dat de inwoners bijzonder fier zijn op hun titel van "Mooiste dorpnaam van Vlaanderen". Wat is dus de mooiste dorpsnaam in Vlaanderen?

Vraag 3 (TV)

Eens testen of jullie deze Vlaamse serie van enkele jaren geleden nog kennen. Deze geflopte serie liep eind 2008 1 seizoen op VTM. De titelrol werd vertolkt door Lotte Heijtenis, een jonge dertiger die haar dominante partner Gert achter zit laat en nieuw leven begint. Daarvoor krijgt ze de steun van haar zus Michelle, een rol van Kader Gurbuz, en kameraad Luc (Koen De Graeve). Ook de excentrieke Sofia ofwel Pascale Platel speelt een belangrijke rol. Titel van deze serie graag?

Vraag 4 (Wetenschap)

We vragen de naam van het mineraal dat jullie op de presentatie zien. Die naam is afgeleid van het land waar het passeerde toen het voor het eerste naar Europa kwam. Kenmerkend is de blauwgroene kleur en de naam van deze kleur is haar beurt afgeleid van de edelsteen. Graag dus de naam van deze steen of de blauwgroene kleur?

Vraag 5 (Literatuur)

Eén werk moet volstaan om de naam van deze Vlaamse romanschrijver die leefde van 1898 tot 1988 te geven. Graag dus de auteur van de klassieker Houtekiet?

Vraag 6 (Fauna)

Heel kort: Welke vogels horen jullie hier?


Vraag 7 (Sport)

Van welke wielerwedstrijd delen de volgende 5 coureurs het record qua aantal overwinningen: Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman, Johan Museeuw en Tom Boonen?

Vraag 8 (Film)

Sensatie op de uitreiking van de Europese filmprijzen onlangs, niet één van de verwachte grote namen zoals Amour kaapte de publieksprijs weg, maar wel een Vlaamse film geregisseerd door Geoffrey Enthoven. Welke Vlaamse film vonden de Europese bioscoopbezoekers dus de beste Europese film van 2012?

Vraag 9 (Muziek)

Een hit uit de huidige Ultratop: Wie horen jullie hier?


Vraag 10 (Link)

Welke Antwerpenaar die zich bekeerde tot Oost-Vlaming vormt de link tussen de vorige 9 antwoorden?



De antwoorden:

1. Sing for the Climate (Hij zong mee)
2. Schellebelle (Schreef en regisseerde Schellebelle 1919)
3. Jes (Hij speelt John, een andere kameraad van Jes)
4. Turkoois (Vertolkt Koenraad De Schepper in Turquaze)
5. Gerard Walschap (Brak door in Ons Geluk, gebaseerd op Walschap)
6. Vink (Getrouwd met Joke Devynck)
7. Ronde van Vlaanderen (Vertolkte Peter Willemyns in De Ronde)
8. Hasta La Vista (is Maarten, de vader van Lars)
9. The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band (spreekt voor zich ;-) )
10. Johan Heldenbergh

0 reacties: