Pages

woensdag 5 december 2012

Snoepronde (Gent Quizt - 3/12/2012)

Elke ploeg kreeg bij aanvang van de ronde uit de hand van Sint Quiztus ( :-D )een zakje snoepgoed. Elk snoepje uit die zak was een tip bij een antwoord op deze ronde.



Vraag 1 (Actua)

Enkele weken terug ging het proces in beroep van start tegen de voormalige voorzitter van de Brusselse handelsrechtbank. Deze vrouw wordt samen met o.a. haar broer beschuldigd van schriftvervalsing en schending van het beroepsgeheim. Hoe heet deze Brusselse rechter die ondertussen met pensioen is?

Vraag 2 (Aardrijkskunde)

In deze aardrijkskundevraag zoek ik de naam van een gehucht in de Oudenaardse deelgemeente Edelare. De plaats is vooral gekend als bedevaartsoord. Zo vindt er elk jaar op Hemelvaartsdags een autowijding plaats en kan je er ook gedroogde wijting of de lokale snoepjes, lekkies, vinden. Het zijn niet deze snoepjes die jullie kunnen vinden in de zak, maar wel een ander snoepje dat voorkomt in de naam van dit gehucht. Welke naam is dat? In de lokale kapel neemt het beeld en bijhorende legende van een krokodil trouwens een belangrijke plaats in.

Vraag 3 (TV)

Bij Jimmy Fallon enkele weken geleden zong Alicia Keys de introsong van een tekenfilmserie van halverwege de jaren 80. Ik laat jullie een stuk van Keys haar versie horen en dan een gedeelte van het origineel. Hopelijk voldoende om de naam van de reeks te kunnen geven.



Vraag 4 (Literatuur)

Welk verhaal van Roald Dahl gaat over een jongen die bij zijn tantes, Spons en Spijker in het Nederlands, moet gaan wonen nadat zijn ouders zijn gedood door een uit de dierentuin ontsnapte neushoorn. De tantes zorgen niet goed voor hem en de jongen moet van hen aldoor werken. Op een dag krijgt de jongen toverkruid van een oud mannetje. Het mannetje zegt: "Gebruik het goed, maar één korreltje is genoeg!" en natuurlijk loopt dat mis. Van welk beroemd kinderboek is dit het uitgangspunt?

Vraag 5 (Cultuur)

Nog een geluidsfragment: Uit welke opera komt het?



Vraag 6 (Flora)

Ik zoek een familie van meerjarige, vaste planten die op het heel noordelijke halfrond voorkomt en op enkele plaats onder de evenaar ook. De bloemen variëren in kleur. Je hebt er geel, blauw, rood, roze, wit en zelfs meerkleurig. De bekendste vertegenwoordiger bij ons is de cyclaam, maar ook de guichelheil en wederrik behoren tot de familie. Net zoals de slanke, gulden en stengelloze puntje puntje puntje. Welke familie met als Latijnse naam Primulaceae zoek ik?

Vraag 7 (Sport)

Een veel te gemakkelijke sportvraag waarschijnlijk, maar ze past perfect in de ronde: Hoe heet de tennisslag waarbij de speler de bal zodanig speelt dat die zo snel en steil mogelijk vlak achter het net de grond raakt en zo min mogelijk opstuit?

Vraag 8 (Film)

Jullie zien één van de foto's die de afgelopen weken veel gedeeld werd op sociale netwerken, maar naar welk beroemd filmpersonage refereert het kind op de foto?



Vraag 9 (Games)

Jullie zien een shot uit één van de gamehits van het afgelopen jaar. Daarin speel je de rol van Juliet Starling, een cheerleader die de zombies in een Californische high school te lijf gaat en zoals jullie kunnen zien perfect voor die taak gekleed is. Uit welk game komt dit?



Vraag 10 (Muziek)

Dit nummer was de laatste jaren vooral in de versie van Florence & The Machine te horen, maar van wie is deze versie?



Antwoorden

1. Francine De Tandt
2. Kerselare
3. Gummi Bears
4. De Reuzenperzik / James and the Giant Peach
5. De toverfluit
6. Sleutelbloemen
7. Dropshot
8. (Stay Puft) Marshmallow Man
9. Lollilop Chainsaw
10. The Source ft. Candi Station

0 reacties: