Pages

zondag 30 december 2012

Doolhofronde (Gent Quizt 1 oktober 2012)

Een concept dat ik wel vaker toepas is een doolhofronde. Dit is de recentste versie daarvan. In elk van de antwoorden van deze ronde zit een richting verstopt (oost, west, links, rechts, boven, onder, ...). Het is bedoeling dat je bij de eerste vraag vanaf de X die richting volgt tot je tegen een muur botst. Bij de 2de vraag ga je vervolgens van dat punt verder en zo kom je uiteindelijk in één van de hoeken van het doolhof terecht. Het zal wel snel duidelijk worden:



Vraag 1 (Geschiedenis)

Onder welke verzamelnaam kennen we de eerste 10 amendementen van de Amerikaanse grondwet. Deze amendementen zijn er gekomen omdat het congres vond dat de rechten van de burger niet grondig waren vastgelegd in de eerste grondwet. O.a. de vrijheid van meningsuiting en religie, alsook het recht op wapenbezit zijn opgenomen in het gezochte document?

Vraag 2 (Aardrijkskunde)

Een weggevertje: Onder welke was Burkina Faso tot 1984 gekend?


Vraag 3 (Actua)


Het huidige protest rond de omstreden Islam-film kwam al in de eerste ronde aan bod. In 2006 deed er zich een gelijkaardig incident door een cartoon waarom de profeet Mohammed werd afgebeeld met een bom als tulband. Kennen jullie de naam nog van de Deense cartoonist die deze afbeelding tekende?


Vraag 4 (TV)


Welke serie die eind jaren 80 - begin jaren 90 liep begon met deze Joe Cocker-hit?





Vraag 5 (Cultuur)


Dit geheel in rijm geschreven toneelstuk gaat over de jaloezie van een engel die er niet tegen kan dat God de mens tot boven de engelen heeft geplaatst en een hemelse strijd begint, met als inzet de troon van God. De engel verliest dit uiteindelijk en wordt naar "beneden gegooid" en verandert in een wraakzuchtige duivel. Wie schreef dit toneelstuk over de gevallen engel Lucifer?


Vraag 6 (Sport)


Nederland ging op 7 augustus volledig uit zijn dak. The Flying Dutchman behaalde namelijk die dag, o.a. dankzij de unieke Cassin-Kovacs-Kolman-combinatie, goud aan de rekstok.Hoe heette de 26-jarige Noorderbuur die dit presteerde?


Vraag 7 (Sport)


Nog een 2de sportvraag in deze ronde: Romelu Lukaku lijkt terug boven water te komen. Nadat hij vorig jaar bij Chelsea nauwelijks aan de bak kwam, komt hij dit seizoen bij een andere Engelse eersteklasser wel terug tot scoren. Bij welke ploeg speelt hij momenteel?


Vraag 8 (Babes)


De hoogste tijd om eens de naam van een model te vragen. De 20-jarige blondine die jullie op het antwoordblad zien stond vorig jaar op de cover van de wereldberoemde Swimsuit Special van Sports Illustrated en dankt daaraan haar grote doorbraak. Ze deed ook al modellenwerk voor o.a. Victoria's Secret en een video waarin ze een 'Dougie' doet tijdens een wedstrijd van de LA Clippers ging viraal. Haar naam graag?





Vraag 9 (Muziek)


Graag de echte naam van de zangeres die jullie dadelijk gaan horen?





Vraag 10 (Doolhof)


In welke hoek zijn we aangekomen?


De antwoorden:


  1. Bill of Rights
  2. Opper-Volta
  3. Westergaard
  4. The Wonder Years
  5. Joost Van Den Vondel
  6. Epke Zonderland
  7. West Bromwich Albion
  8. Kate Upton
  9. Ester Lambrechts
  10. Hoek 1


0 reacties: