Pages

woensdag 28 november 2012

Beroemde honden-ronde (6de Kiawazuquiz 24/11/2012)

Deze ronde was een fotolinkronde. Alle deelnemers kregen een blad met daarop 10 foto's van beroemde honden (tv, film, strips, ...). In elk antwoord zat de naam van één van die honden verborgen. De deelnemers moesten het antwoord op de vraag geven en daarnaast de letter zetten van de hond die in het antwoord verborgen zat.

Vraag 1 (Actua)

In de film Flight die binnenkort in onze zalen komt is Denzel Washington een aan drank verslaafde piloot die sloten bier drinkt. Alleen vindt het meest verkochte biermerk ter wereld het niet zo leuk dat Washington in de film hun bier drinkt. Welk bier is nu weer het meest verkochte bier ter wereld?

Budweiser (B = Air Bud)

Vraag 2 (Aardrijkskunde)

Het bier uit de vorige vraag wordt waarschijnlijk ook veel gezopen door de armere en lager opgeleide mensen uit het Appalachengebied. Ze worden soms aangeduid als rednecks, cracks of white trash, maar wij zoeken nog een meer gebruikte pejoratieve term. Een term die ondertussen trouwens gebruikt wordt voor alle arme en lagere opgeleide Amerikanen van de boerenbuiten. Welke term die we ook uit de muziekwereld kennen?

Hillbilly (F = Billie)

Vraag 3 (TV / Sport)

In Vive Le Vélo afgelopen zomer mocht een gast elke dag een trofee uitreiken aan een renner die dat volgens hem verdiende. Dat beeldje werd vernoemd naar de eerste Belg die in 1912 de tour won. Jullie mogen zowel de naam van het beeldje als die van de eerste Belgische tourwinnaar opschrijven.

De fraaie Odiel / Odiel Defraeye (H = Odie)

Vraag 4 (Politiek)

Deze CVP'er die in 2007 overleed op 77-jarige leeftijd deed eind jaren 60 zijn intrede in de nationale politiek. In 1968 werd het hij namelijk volksvertegenwoordiger. Hoewel hij de onderwijsspecialist was van zijn partij werd hij in 1980 minister van Landsverdediging in de regering Martens IV. Een functie die hij een jaar later al inruilde voor het voorzitterschap van de CVP. Dat hield hij vol tot 1988 omdat hij voorzitter van de senaat kon worden. In 1999 hield hij die rol ook voor bekeken en trok hij zich terug uit de politiek. Graag de naam van deze man die van 1971 tot 1988 ook burgemeester van Hove was?

Frank Swaelen (D = Frank)

Vraag 5 (Cultuur)

Welke Gentse folkartiest, die o.a. 'T Vliegerke vereeuwigde, ligt mee aan de basis van de moderne Gentse Feesten zoals we ze nu kennen?

Walter De Buck (E = Buck)

Vraag 6 (Culinair)

John Cripps kruiste destijds 2 appelsoorten, waaronder de Golden Delicious, tot een appelsoort die tegenwoordig bij ons zeer goed verkoopt. Welk Australisch ras met een ellipsvorm, een rode tint op een groene achtergrond en een zure smaak, creëerde Cripps zo?

Pink Lady (J = Lady)

Vraag 7 (Sport)

Vorig jaar, 2011 dus, was een speler van Lokeren genomineerd voor de Ferenc Puskas award, de trofee voor het mooiste doelpunt. Welke ex-spits van Lokeren die tegenwoordig in Limburg het mooie weer maakt greep helaas naast deze FIFA-prijs?

Benji De Ceulaer (A = Benji)

Vraag 8 (Film)

De filmvraag gaat over een film van Jaco Van Dormael uit 1991. Daarin denkt Thomas Van Haezebrouck dat zijn leven veel beter had kunnen zijn. Hij is ervan overtuigd dat hij bij zijn geboorte verwisseld is met Alfred Kant die op dezelfde dag en plaats ter wereld kwam. Zijn jaloezie blijft maar groeien en hij besluit wraak te nemen op Alfred. Van welke film, een mix van fantasie en ware gebeurtenissen, en met veel flashbacks, is dit het uitgangspunt?

Toto le Héros (G = Toto)

Vraag 9 (IT)

Het gebruik ervan begint gelukkig af te nemen en in de toekomst zal het volledig vervangen worden door HTML5, maar hoe heet de technologie van Adobe waarin veel sites zijn gemaakt en waarvoor je een zogenaamde Player nodig hebt. Op Apple-toestellen kan je deze SWF-bestanden trouwens helemaal niet afspelen en ook voor slechtzienden zijn sites in deze technologie een ramp. Welke technologie van Adobe bedoelen we?

(Shockwave) Flash (C = Flash)

Vraag 10 (Muziek)

Tijd voor een dosis meligheid. Wie horen jullie hier?



Charles & Eddie (I = Eddie)

0 reacties: